Motorer & styrningar

Helt automatiskt -med många fördelar

Motordrivna markiser är ingen nyhet. Däremot kommer det nya smarta lösningar för att styra markiserna och därigenom även skydda dem.

Det finns i grova drag två vägar att gå. En där motorn är trådbunden, vilket innebär att man drar el till motorn och vidare därifrån till en fastmonterad styrenhet. Alternativet är att välja radiomotor. Då installeras el endast fram till motorn, och sedan kommunicerar motorn med en radiostyrd fjärrkontroll.

 

AUTOMATISK SOL- OCH VINDSTYRNING
Oavsett om man väljer trådbunden- eller radiomotor kan man sedan koppla till exempelvis en automatisk sol och vindstyrning. Solsensorn känner av när det är tillräckligt mycket sol för att fälla ut markisen, och på samma sätt när det är för lite sol går den in igen. Vindenheten känner av om det skulle blåsa för mycket. Då fälls markisen in oavsett hur soligt det är! Givetvis kan man ställa in känsligheten för både sol och vind. På vintern är solen mindre stark, då ökar man känsligheten så att man kan få skydd för den låga vintersolen ändå. En annan fördel är ur inbrottssynpunkt. När markiserna rör sig automatiskt under dagen kan objudna gäster skrämmas iväg.

 

Följ oss på Instagram

Instagram logo Nu finns Fönstermiljo på Instagram. Spana in vårt konto här, och glöm inte att följa oss för fler fina bilder!

Här finns vi

Postadress

Box 40
312 21 Laholm
Fax: +46 430 498 19

Produktion

Industrigatan 23
312 34 Laholm
Tel: +46 430 498 10

Hitta hit »